Achtergrond Anna-Maria Carbonaro

Ik ben in 1976 geboren in Rotterdam-Zuid. In de multiculturele wijk Afrikaanderwijk liggen mijn roots. Opgegroeid in een arbeidersgezin waar het hoofd van de familie als ondernemer probeerde zijn hoofd boven water te houden is de arbeidsethos er met de paplepel bij mij in gegoten.

 

Door de diversiteit aan culturen, die ook verweven zijn in mijn eigen netwerk, heb ik een enorme schat aan kennis opgebouwd die in de intermenselijke contacten nog dagelijks van pas komen. Door te kijken naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen heb ik al heel vroeg geleerd dat daar veel kracht zit.

 

Op jonge leeftijd is ook al heel vroeg mijn ideële persoonlijkheid ontstaan. Van onrecht ga ik koken en van wijzen met het vingertje naar een ander moet ik al helemaal niets hebben. Het is van belang dat je ZELF keuzes maakt en ZELF zorgt dat je een bijdrage levert, hoe klein ook. Door constant op zoek te gaan naar bondgenoten, gezamenlijke doelstellingen en door actief te participeren kun je uiteindelijk de wereld een stap verder helpen. Bewustwording speelt daarin een belangrijke rol.

 

Door met beide voeten af en toe van de grond te komen en de wereld te wapen te gaan met een lach en enthousiasme bereik je een hele hoop. Die wijsheid heeft me gebracht tot waar ik nu ben en welke kant ik op wil gaan. Daarnaast haal ik veel voldoening aan het werken met verschillende mensen. Ze net dat beetje extra geven om iets te presteren doet mij gloeien van binnen. Ik sta dan ook graag voor de ander klaar.

 

Als echte doener en creatieve dynamo vind ik het leuk om (onverwachte) verbanden te leggen, nieuwe dingen te doen en een gezamenlijke prestatie te leveren. De stap naar zelfstandig ondernemen is dan ook een logische.