Op maandag 10 december as (International Human Rights Day) organiseren we in theater Zuidplein een compassiefestival. Rotterdam is sinds 2016 stad van compassie en hier wilden we extra aandacht aan geven.

Wat begon als alleen maar het vertonen van een inspirerende film is nu een platform geworden voor diverse hartverwarmende initiatieven uit Rotterdam, die zich in en rond het theater presenteren. Bijna dagelijks krijgen we nieuwe groepen die aan willen haken en 'iets' willen doen op die dag. We proberen zo veel mogelijk een podium te geven. Houd deze pagina (of de evenementenpagina) dan ook goed in de gaten.

Entree is in natura, u kunt kiezen uit:

  • Nieuwe sokken voor de daklozen
  • Granny squares of bollen wol van de Wibra (Saskia)of Zeeman (Royal)voor kroeldekens Vreewijk
  • Lege (ansicht)kaarten en enveloppen voor de schrijfhoek
  • Aankoop op de markt tijdens het festival
  • Een compassievol idee
  • Een open hart naar ALLE bezoekers en daarna naar ALLE Rotterdammers
  • ....

Grote zaal

Film 'The Power of the heart'

Van de regisseur van 'THE SECRET' komt deze ongeëvenaarde en levensveranderende film over de verbluffende kracht en intelligentie van het hart. Met ervaringen van de meest inspirerende en invloedrijke persoonlijkheden van onze tijd, onder wie Paulo Coelho, Maya Angelou, Deepak Chopra, Isabel Allende en Eckhart Tolle, levert deze film - en het gelijknamige boek - het overtuigende bewijs dat het hart veel meer is dan een fysiek orgaan... en dat het je kijk op geld, gezondheid, relaties en succes kan veranderen. Deze film is een ervaring die je de schat die in jezelf verborgen ligt laat ontdekken... en herontdekken.

https://thepoweroftheheart.com/

 

Diverse sprekers en interactief programma

Meer info volgt.....

Interreligieuze en levensbeschouwelijke dialoog

Decennium van de hoop- Izzy Mansour

Heilige Boontjes-Rodney Hengel

Stem zonder gezicht- Vanessa Umboh


Door het theater

ONE PLANET- Reizende tentoonstelling van het Museon

De wereldbevolking groeit, de technologie ontwikkelt zich razendsnel, we reizen vaker en zijn vrijwel permanent online. Daardoor zijn we steeds meer met elkaar verbonden. Tegelijkertijd beseffen we steeds beter wat onze invloed is op natuur en klimaat, en dat we onze natuurlijke omgeving hard nodig hebben. De Verenigde Naties willen de grootste mondiale uitdagingen aanpakken met duurzame oplossingen. Ze hebben daarvoor zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) geformuleerd, die ze vóór 2030 willen bereiken.


Kleine zaal

Mindfulness- Denise Jonker

Denise Jonker (psycholoog, Mindfulnesstrainer, HSP-deskundige en knuffel coach in spe) verzorgt twee mini Mindfulness workshops. Tijdens deze workshops zal ze een bodyscan begeleiden, het is een momentje om helemaal te landen in je eigen lichaam en het moment.

Daarnaast zal ze als aanstaand knuffel-coach liefdevolle knuffels uitdelen tijdens het festival. Voor meer informatie over Denise en haar werkzaamheden kun je kijken op www.ontwikkelingswerkplaats.nl

 

 

Formaat

Tijdens deze workshop gaan we met elkaar aan de slag. We brengen samen in beeld wat compassie voor ons betekent. We kijken naar een aantal beelden die voortkomen uit verhalen van Rotterdammers. We zoomen in op situaties in de stad waar compassie meer nodig is. Met elkaar onderzoeken we hoe we met compassie als ons moreel kompas die situaties kunnen beïnvloeden.

 https://www.formaat.org/

 

Theatercafé

Ik ben WIJ-workshop

Vier de verschillen, benut de overeenkomsten. Door met elkaar te praten, te luisteren en creatief bezig te zijn. Dit doen we door middel van dans, theater, spoken word en interactieve spelvormen. Kom proeven deze middag waar we toe in staat zijn. Jij bent ook WIJ.

 

Foyer
Meer info volgt.....

Semmie sprekend spel- KompasVinder spel

Semmie Sprekend spel is met een stand aanwezig met allerlei spelmaterialen, boeken en praatkaarten. Er zal speciale aandacht en tijd zijn om Schatgravers en KompasVinder zelf te ontdekken. Met Schatgravers leer je jezelf en je kinderen nog beter kennen en zullen de opdrachten en schatten die opgegraven worden zorgen voor verbinding. KompasVinder is een tool om als volwassene je richting te vinden. Welke vraag speelt er bij jou waar KompasVinder je kan helpen je koers te bepalen?

 

Peace pinguins complimentenregendans

 

Kroeldekens Vreewijk

We willen mensen in Vreewijk die een steuntje in de rug kunnen gebruiken tijdens ziekte of andere negatieve omstandigheden, troost bieden door middel van een gehaakte deken, die door vrijwilligers gemaakt is. Tijdens het compassiefestival verkopen ze kerstkaarten om wol te kunnen kopen. Bollen wol meenemen mag ook.

 

Quiet Rotterdam

Quiet Rotterdam brengt Rotterdammers die in armoede leven (Quiet-members) in verbinding met bedrijven en instellingen (sponsors en donateurs). Zij ontmoeten elkaar op het Quiet-platform. Via dit digitale systeem krijgen Quiet-members producten en diensten aangeboden die ze normaal gesproken niet kunnen betalen. Tijdens het compassiefestival verkopen ze het QUIET500 magazine.

 

Schrijfhoek

Schrijf een kaartje voor een dierbare vriend, een eenzame oudere, een ziek kind of iemand via Amnesty.

 

Human Library (dankzij Europe Direct)

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten? De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Foto's, filmpjes en meer informatie: www.thehumanlibrary.nl.

 

Eyecontact experiment- Irwin Ment

Kijk elkaar vol compassie diep in de ogen en maak verbinding met de ander. Hoe? Kijk naar deze link ter inspiratie.

Innerviewer Irwin Ment komt ook langs tijdens het festival om te ondersteunen.

 

Armbreien- sjaals voor daklozen

Leer de techniek van het armbreien en brei een mooie sjaal voor de nabijgelegen daklozenopvang

 

Dilemma-dokter- zelfcompassie

De Dilemma dokter, hoe kun je meer compassie voor jezelf krijgen bij lastige keuzes. Sara Hueng van Bureau Twist gaat graag 1-op-1 met je in gesprek over de dilemma's die je hebt lopen in je leven.

www.bureautwist.nl

 

Noisy label workshop #Out of the BOX….

Leuke creatieve inloop- en aanschuif workshop. Maak een doosje en vul het met inspirerende kaartjes. Kaartjes met een qoute over liefde, geluk, compassie, troost, hoop …. Om zelf te houden. Of weg te geven.

 

Reservering Compassiefestival

Om zeker te zijn van een plekje voor het compassiefestival kunt u vooraf reserveren. Neem deze reservering mee naar het festival. Let op: deze reservering vervalt NA de start van het festival en biedt dus geen garantie tot toegang na 16.00 uur.

€ 0,00

  • Beschikbaar

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam: programma WIJsamenleving, kunst en cultuur in de gebieden en Manchester Information Agency.

Ontvangen voor het festival: Magazines van Happinez, kaarten van Bram Ladage, lontwol van www.schapenvachtenlifestyle.nl.