De juryleden

Cocky Ruitenberg, Expertise Team Huiselijk geweld, gemeente Rotterdam

 

Ik ben werkzaam bij de gemeente Rotterdam, ik ben onderdeel van het Expertise Team voor de wijkteams van Gemeente Rotterdam. Als onderdeel van het Expertise Team geef ik advies over huiselijk geweld, kindermishandeling en kindermisbruik en de gevolgen hiervan. Mijn expertise komt voort uit de kennis over de gevolgen van huiselijk geweld, kindermishandeling en kindermisbruik op latere leeftijd. Als jong slachtoffer ontwikkel je een overlevingsstrategie om de situatie waar je je in bevindt dragelijker te maken. Wanneer de situatie niet verwerkt wordt is het risico groot dat je zelf op latere leeftijd ook dader of opnieuw slachtoffer wordt. Slachtoffers of daders hebben in hun jeugd vaak iets mee gemaakt op het gebied van huiselijk geweld, kindermishandeling en kindermisbruik. Mijn expertise heb ik onder andere verwerkt in een boek “Het podium”. Dit is geschreven voor slachtoffers van huiselijk geweld. Aan de hand van het schrijven van dit boek heb ik de Podium-methodiek ontwikkeld.

 

Ik word gelukkig van liefde en vrijheid

 

Archell Thompson,

Creatieve duizendpoot, theatermaker van oa 'Huislelijk Geweld'

 

De Rotterdamse storyteller van Curaçaose komaf, Archell Thompson, neemt je mee in zijn ontsnapping van hoofd naar hart. Met zijn exceptionele talent ontwikkelde hij een succesvolle methodiek genaamd Catwalk Challenge. Hiermee creëert hij een podium om schaamte en taboeonderwerpen bespreekbaar te maken. Dit wordt veelvoudig door gemeenten, scholen en jeugdinstellingen ingezet.

Met zijn veelbesproken theatervoorstelling De Naakte Antilliaan zorgde hij voor opschudding in de theaterwereld. Zelden lag de lach, traan en angst zo dichtbij elkaar. De kwetsbaarheid was iedere seconde voelbaar bij het publiek. Naar aanleiding van zijn zeer succesvolle voorstelling schreef hij het gelijknamige boek De Naakte Antilliaan. Dit is een verhaal dat vol aandacht is beluisterd door zowel burgemeester Aboutaleb als toenmalig Koningin Beatrix.

 


Elwin Goedgedrag,

Persoonlijk begeleider bij HVO-Querido

 

Ik ben Elwin, 28 jaar, geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Zelf ben ik 13 jaar lang mishandeld, deze ervaring gebruik ik als ervaringsdeskundige in de zorg. Met jullie prijsvragen hoop ik dat we weer een stap verder zullen komen om kinderen, jong en oud, te beschermen én op te laten bloeien.

Marian Bentvelzen,

Senior Preventie Medewerker bij Youz

 

Marian Bentvelzen geeft coaching en training op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Ook coaching, training en advies om organisaties beter te laten functioneren en een bevredigender werkklimaat te scheppen. Verbinden van medewerkers en organisatie vanuit drijfveren/passie. Verder adviseert en begeleidt ze scholen bij het verhogen van de ouderbetrokkenheid, communicatie en pedagogisch handelen.