Posters zijn gemaakt door jongeren van Niffo Galery/Recycle studio voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Week tegen de kindermishandeling

Van 18 tot en met 24 november is het de week tegen de kindermishandeling. Het thema dit jaar is 'leren van elkaar'. Alacritas wil hier aandacht aan geven op een onconventionele manier: een prijsvraag. We willen Rotterdammers oproepen om mee te denken aan oplossingen om kindermishandeling tegen te gaan. De prijsvraag is voor Rotterdammers van verschillende leeftijden.

 

LET OP: Heb je nu advies of hulp nodig, neem dan contact op met Veilig Thuis 0800-2000, de kindertelefoon 0800-0432 of kijk op https://veiligthuisrr.nl/

Kijk ook op meer info voor nog meer informatie over kindermishandeling


De prijsvraag

Wij geloven in de kracht van de Rotterdammers. In Rotterdam zijn er mensen die mee willen en kunnen denken aan oplossingen tegen kindermishandeling, een probleem van onze samenleving, een probleem voor ons allemaal. Door deze prijsvraag kan iedereen over dit onderwerp in gesprek en meedoen om kindermishandeling te verminderen. Misschien heb je wel een goed idee voor de hulpverlening, of als jezelf in zo'n situatie zit. Ook kun je nadenken wat iemand anders kan doen, bijvoorbeeld de buren of de school.

De inzendingen worden op leeftijd beoordeeld: kinderen (tot 12 jaar), jongeren (13-24 jaar) en volwassenen (25+). Om mee te kunnen doen met de prijsvraag kun je je idee mailen, appen, voicebericht sturen of het formulier invullen. Klik op meedoen om je idee te dienen.

De juryleden

Alle inzendingen worden door een professionele jury bekeken en beoordeeld. De inzendingen worden per categorie beoordeeld: kinderen/ jongeren en volwassenen. In de jury zitten de volgende experts:

  • Cocky Ruitenberg, Expertise Team Huiselijk Geweld, Gemeente Rotterdam
  • Archell Thompson, Creatieve Duizendpoot, theatermaker van oa 'Huislelijk Geweld'
  • Elwin Goedgedrag, Persoonlijk begeleider bij HVO-Querido
  • Marian Bentvelzen, Senior Preventie Medewerker bij Youz

     

Klik hier voor meer info over de juryleden

De prijs

De ultieme prijs is natuurlijk, dat door jouw idee/oplossing we kindermishandeling kunnen verminderen of dat het meer bespreekbaar wordt. We bekijken alle inzendingen dan ook goed en bieden de beste ideeën/oplossingen aan aan wethouder Judith Bokhove (Jeugd) van de gemeente Rotterdam op maandag 23 december. Hier mag je bij zijn als je wilt. We zorgen, dat je op de hoogte wordt gehouden van wat er met je idee wordt gedaan.