Jaarlijks zijn 119.000 kinderen in Nederland slachtoffer van mishandeling. Als je te maken krijgt met kindermishandeling kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen, is een belangrijke eerste stap. Neem bij direct gevaar altijd contact op met 112.

Wat is kindermishandeling?

Kindermishandeling is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is. Dus niet alleen lichamelijk geweld, maar ook bijvoorbeeld emotionele mishandeling of verwaarlozing vallen eronder.

Klik hier voor meer info van de rijksoverheid

 

Vermoed je kindermishandeling?

Maak je je zorgen om een kind in jouw omgeving? Blijf er niet mee rondlopen. Misschien is er niets aan de hand, maar wat als je zorgen terecht zijn? Juist jíj kunt helpen. Want ook als je twijfelt kun je iets met je zorgen over kindermishandeling doen. Je kunt zelfs het leven van een kind veranderen. Dus kijk naar de signalen waar je op kunt letten en ontdek hoe jij in actie kunt komen. Klik dan hier

 

Heb je nu hulp of advies nodig?

Veilig thuis

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Je krijgt als je belt een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn, die aandachtig naar je verhaal luistert. Deze medewerker zet samen met je alles op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt hij of zij samen met jou welke hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven. Bel 0800-2000 (gratis). Meer info klik hier

Kindertelefoon

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen elke dag gratis vertrouwelijke gesprekken kunnen voeren over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen in hun omgeving. Via de site kun je elke dan van 11.oo-21.oo uur chatten, bellen kan ook 0800-0432. Meer info klik hier.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord? Bel dan (anoniem) 0900-0113 of chat met een medewerker via de site: www.113.nl

Week tegen de kindermishandeling

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één teveel.

 

 

De afgebeelde personen hebben geen relatie met het onderwerp

 

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem, daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019) de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. We vragen hen hun verhaal te delen en halen inspiratie uit hun ervaringen over wat hen heeft geholpen. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten? Zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

 

Op 20 november 2019, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, is het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties.

 

Het thema dit jaar is 'Leren van elkaar'. Klik hier voor meer informatie